onsdag 27 oktober 2010

Tävling

Jag är med och tävlar om kaninleksaker. Gör det du också och passa på att läsa den jättefina bloggen om Kiddo och Nova som också är jättescheckar från Brantas.

http://www.kaninfamiljen.se/index.html

3 kommentarer:

  1. Hej!

    Såg att du frågade inne på kaninforumet om foder till kanin med känslig mage. Det ska finnas probiotika att köpa till kanin hos veterinären. Det hjälper till att balansera upp tarmfloran. Har gett probiotika till mina katter då de var dåliga i magen under en period pga foderbyten, dyrt men fungerade jättebra. Nu ska man inte ge samma sort till kaniner så klart, men fråga din veterinär efter probiotika för kanin. Tror den kommer i pastaform.

    Annars ska man kunna utfodra sin kanin på endast bra hö, örter och grenar samt grönsaker. Vet att Marta har bra koll på det. Hon hjälper till att importrera torkade örter från Polen. Finns även speciella örter som ska kunna hjälpa vid mag- och tarmbesvär. Om du vill komma i kontakt med henne så har hon webbshop här: http://gott-godis.info.se/ Där finns också hennes mailadress.

    Personligen tror jag precis som du säger att det är svårare att ge pelletsfri diet till jättekanin, men att hon ska vara konstant dålig i magen är ju inte heller bra. Har du testat Rabbit Royal? Det innehåller mindre protein och mer fibrer samt örter. Jag köpte hem det till mina jättebarn eftersom jag hört så mycket bra om det. Men det föll dom inte i smaken så nu får de Carrier. Kanske skulle fungera att ge henne mestadels hö och örter samt grönsaker och grenar och sedan ge en mindre mängd Rabbit Royal till det? Om du vill testa kan du köpa hem Rabbit Royal från Foderakuten.se fratfritt.

    Hoppas det blir bättre med Ragnas mage!

    SvaraRadera
  2. Tack för tipsen! Ännu ett pelletsbyte känns uteslutet just nu eftersom vi redan bytt mer än en gång och det knappast blir bättre av ständiga foderbyten.
    Men jag ska nog beställa lite örter och prova att gå över till grönsaksdiet.
    Probiotika har jag provat med en tidigare kanin och upplevde inte att det fungerade. Veterinären sa inget om det så jag frågade inte. Men jag kanske ska ringa och höra.

    Man är lite desperat nu. Ragna mår hur bra som helst i övrigt men fyra månader av bajstorkning har inte varit roligt.

    SvaraRadera
  3. Nej, det måste vara jobbigt särskilt som hon skuttar fritt. Jag har märkt att min hona är lite känsligare i magen än hanen. Försökte få tag i samma pellets som de fått på Brantas men när jag väl hittade återförsäljare så var det förstås slutsålt och när det tog sådan tid hade jag bara lite av startfodret kvar att blanda ut med när jag väl fick hem den nya. Men hoppas verkligen att hon inte kommer ha ihållande magbesvär. Hanen har fixat foderbytet hur bra som helst. Lite knepigt tycker jag...

    Hoppas det fixar till sig för er!

    SvaraRadera