måndag 15 november 2010

Dystra tider

Just nu är det tyvärr dystra tider i vår lilla familj. Ragna har tidigare kissat i soffan några gånger men det har bara varit vid några enskilda tillfällen och sofföverdraget går att tvätta så det har inte varit hela världen. Men nu har hon börjat göra det hela tiden. Vi vet inte riktigt vad vi ska ta oss till. Konsekvensen blir såklart att hon får sitta instängd i köket mer än vanligt eftersom man inte kan bevaka henne hela tiden, men att hon alltid ska vara instängd är inget alternativ.Dessutom har vi ju som kvällsrutin att sitta och mysa i soffan alla tre och det känns elakt att ta det ifrån henne eftersom hon älskar det. Men nu slutar det alltid på samma vis och inget tycks få henne på andra tankar.

Nån form av protest är det såklart men varför vet vi inte. Jag funderade först på om hon var understimulerad men även dagar då det händer ovanligt mycket med promenader i det gröna och folk som kommer över så är det samma sak. Det beror inte på stress för hon blir nästan aldrig stressad. Så det enda som återstår (som vi kan komma på iaf) är att det är hormonrelaterat. Kastrering har kommigt på tal mer än en gång men känns inte aktuellt nu. Nån som har något tips på vad vi kan göra?

2 kommentarer:

  1. Jobbigt läge! Ättickslösning ska ha avskräckande inverkan, men det har ni kanske redan testat? Annars är det väl kastrering som kvarstår. Jag har precis fått svar från en veterinär som kastrerar vid 6 månader på jättehonor. Hon säger att det blir större risker om man väntar längre.

    SvaraRadera
  2. Ätticka fungerar bara i ca 20 min så det är inte lönt.
    Motiverade hon varför det blir större risker? Ragna är i så dåligt hull att det inte känns bra att utsätta henne för ett ingrepp just nu.

    SvaraRadera