fredag 13 april 2012

Luftvägsbesvär

Det har ju varit minst sagt dött här väldigt länge, tyvärr blir det inget roligt inlägg som bryter tystnaden dock. Ragna har varit sjuk nu under flera månader och även om läget är stabilt är vi väldigt oroliga.
Hennes andning började plötsligt att låta väldigt ansträngd, ungefär som astma. Vi har tagit henne till två veterinärer och provat både kortison och antibiotika men det har inte blivit bättre. Dom försökte röntga hennes lungor men utan tydliga resultat och vi vill inte ta risken och söva henne.
Hon beter sig inte som en typiskt sjuk kanin gör men har varit väldigt trött och mest sovit under perioder, just nu är hon lite piggare dock. Men även om hon inte är lika energisk som förut så verkar hon inte lida iaf. Är det nån som lider är det jag och sambon som är riktiga hönsmammor nu.
Som om detta inte vore nog har hon dessutom börjat tappa päls och har flera kala kliande fläckar på ryggen, rumpan och en liten i pannan. Vi vet inte om det är medicineringen som ligger bakom eller något helt annat och veterinären visste inte heller vad det kunde bero på. Så det finns inte något mer som vi kan göra. Vi har slutat med all medicin sedan en tid och bara avvaktar och hoppas.


Så sjuk är hon iaf inte att hon inte kan uppskatta en pinne, men helst liggande.

1 kommentar: