onsdag 23 mars 2011

Energiknippe

Här i Halmstad har våren äntligen börjat komma på allvar och det märks både ute och inne. Ragna har under vintern blivit allt mindre aktiv och middagsluren bara blivit längre. Jag har med lite sorg konstaterat att hon ju inte är nån liten kaninpalt längre och helt enkelt blivit vuxen. Men ack så fel man kan ha. För den senaste månaden har hon med det ökade ljuset fått tillbaks all den energin som saknats under vintern och som annars varit så typisk för henne. Så nu är det full rulle och galopp mellan rummen igen. Jätte kul!
Idag blev det promenaddags igen. Vi har haft dåligt samvete att vi inte tagit ut henne på länge men det har varit gräsligt blåsigt hela våren, senast vi försökte trodde vi nästan att hon skulle blåsa bort. Öronen utgör ett imponerande vindfång.






Som synes är hon en riktig pälsboll nu. Hon har hårat av sig något hemsk sen i julas men bara för att lägga en supertjock vinterpäls (varför kan man ju undra) som nu äntligen börjat lossna. Så här är allt täckt med vit päls och ingen borste i världen hjälper. Men hon är iaf gosigare än nånsin att mysa med. Jag har aldrig haft en kanin med så lång och tjock päls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar